Terug naar overzicht

Refeerbijeenkomst GGz Breburg jan 2025

Organisator:
  • 29 januari 2025
  • Online, ,
  • Gratis
  • 18:00 - 20:00 uur
  • Voor de referaten is accreditatie aangevraagd bij de NVvP, NvP, FGzPt, het Register Verpleegkundig Specialisten, V&VN (SPV) en SRVB voor vaktherapeuten

Allergologie, Anesthesiologie, Apotheek, Cardiologie, Chirurgie, Dermatologie, Fertiliteit, Genetica, Geriatrie, Gynaecologie, Huisartsgeneeskunde, Interne geneeskunde, Jeugdartsen, Keel neus en oorheelkunde, Kindergeneeskunde, Klinische chemie, Longgeneeskunde, Maag darm en leverziekte, Mond kaak en aangezichtschirurgie, Neurologie, Neurochirurgie, Oncologie, Oogheelkunde, Orthopedie, Pathologie, Plastische chirurgie, Psychiatrie, Psychologie, Radiologie, Reumatologie, Sociale geneeskunde, Spoedeisende hulp, Sportgeneeskunde, Traumatologie, Urologie, Vaatchirurgie

Hierbij nodigen we je van harte uit voor de online refereeravond op 29 januari van 18.00-20.00 uur.

Sprekers en inhoud

Zoals ieder jaar in januari is er ook dit jaar weer de Geestdrift Roadshow. Tijdens deze Roadshow zijn er 3 referaten.

Referaat 1

In dit referaat presenteert Brenda de Wit- de Visser, GZ-psycholoog bij GGZ WNB en promovendus bij Tranzo, een nieuw conceptueel model, waarbij drie onderliggende dynamieken van antisociaal gedrag worden voorgesteld.
Het model is gebaseerd op een sociaal-psychologische theorie; de ‘reciprocal altruism theory’. Ze stelt verschillende behandelmethoden voor die aansluiten bij deze onderliggende dynamieken.
Daarnaast gaat ze in op onderzoeksresultaten rondom de heterogeniteit van mentaliserend vermogen binnen deze populatie patiënten met antisociale problematiek en de klinische implicaties hiervan.

Referaat 2

Koen Westen, docent en onderzoeker bij Avans Hogeschool, senior onderzoeker bij Reinier van Arkel en onbezoldigd vicevoorzitter bij het CCAF, verkent tijdens dit referaat hoe een FACT-team de kwaliteit van zorg duurzaam kan verbeteren in een steeds veranderende samenleving. Welke beslissingen moeten overwogen worden? Hoe innoveren we verstandig? Ook komen Nederlandse initiatieven en het iteratieve proces om de kwaliteit van zorg te verbeteren aan bod.

Referaat 3

Janneke Aerts, klinisch psycholoog bij GGZ WNB en wetenschappelijk onderzoeker bij Tranzo, presenteert de resultaten van haar kwalitatief onderzoek naar de therapeutische aspecten en processen die belangrijk zijn in de ontwikkeling van de therapeutische relatie bij clienten met een antisociale persoonlijkheidsstoornis (ASPS). Het cliëntenperspectief geeft helderheid over de door de cliënt ervaren belemmeringen om het contact echt aan te gaan en biedt inzicht in wat zij nodig hebben van de therapeut om de belemmeringen te verminderen. De analyses vanuit het gezichtspunt van de therapeuten laten diverse thema’s zien die belangrijk zijn tijdens de formatie van de therapeutische relatie.

Over GGZ Breburg

Meer weten over GGZ Breburg?
Klik hier voor meer informatie.